Potapljaško društvo Murska Sobota

Palagruža, Lastovo

Kaj je za planinca Aljažev stolp je za potaplače in nautičare Palagruža.

Nekateri člani društva in nekaj simpatizerjev je 16. septembra uspešno izročilo buteljko Kupljenovega vina svetilničarju na Palagruži, tako da lahko odslej vska član društva brez skrbi pristane in po potrebi prespi na najbolj oddaljenem otoku.


Share

Več ...

 

Potapljaški tabor v Fiesi


Potapljaško društvo Murska Sobota prireja potapljaški vikend v Fiesi (9-11 september). Vse zainteresirane vabimo, da se čim prej prijavite (041 623 247, Matjaž). Prav tako pravočasno sporočite morebitne potrebe za najem potapljaške opreme.


Share
 

Potapljaški tečaji

 Potapljaško društvo Murska Sobota obvešča vse zainteresirane, da bo pričetek potapljaških tečajev CMAS P1 in CMAS P2 v ponedeljek 29. avgusta ob 18 uri v klubskih prostorih društva, kjer bodo potekala tudi predavanja, praktični del tečaja pa bo na kopališču v Murski Soboti. Zaključek tečaja bo 10. in 11. septembra v Fiesi. Za vse dodatne informacije pokličite Gorana na GSM 031 399 880.


Share
 

Potapljanje na Madžarskem


Potapljaško društvo Murska Sobota vabi na potapljaško nedeljo na Madzarskem. Zbor ob 9. uri v Royalu. Vljudno vabljeni.

Share

Več ...

 

Uspešno reševanje na Muri

Pripadniki enote Podvodne reševalne službe Slovenije pri Potapljaškem društvu Murska Sobota so v četrtek zjutraj uspešno zaključili eno najtežjih reševalnih akcij do sedaj, v kateri so iskali utopljenca, ki je zaradi narasle Mure zdrsnil z varovalnega nasipa. Iskanje je bilo še toliko težje in nevarnejše, saj je zaradi ekstremno narasle reke bila voda povsem kalna, dno pa polno vej, dreves in drugih predmetov, ki so iskanje zgolj s tipanjem dna še dodatno oteževali.

Share

Več ...