Novoletna projekcija


Potapljaško društvo Murska Sobota, vas ponovno vabi na projekcijo podvodnih fotografij vendar sedaj prvič v 3D tehniki. Projekcija bo to soboto, 7. 12. ob 18h v GRAJSKI DVORANI.

Pripravili smo preko 300 podvodnih fotografij v 3D obliki z namenom, da vam približamo očarljivo lepoto in velikost podvodnega sveta katerega smo deležni le potapljači. Minilo je 7 let od prejšnje projekcije. V tem času je napredovala tehnika digitalno refleksnih aparatov in objektivov posledično temu so posnetki lepših barv in čistih linij. Vsi posnetki so narejeni s podvodnih ohišjem firme Olympus, fotoaparatom Olumpus E-620, objektivni Zuko digital 9-18 in 14-42 in dvema podvodnima bliskavicama. Skupaj s svojimi prijatelji: Urško, Jožetom , Nikom, Majdo, Igorjem, Natašo, Špelo, Mariom, Srečotom, Marino, svojimi otroci, Dinotom in Denisom ter drugimi, smo v tem času obiskovali podvodni svet Jadrana od Pule do Pelješca ter vedno in znova mogočnega Rdečega Morja Egipta. Večina posnetkov je prikazana v naravnem videzu in brez računalniške obdelave. Brez mojstra računalniških programov Roka, ta projekcija ne bi bila v 3D tehniki, za kar se mu v imenu vseh še posebej zahvaljujem.


Vabim vse ljubitelje morja, narave, ljubitelje fotografije, predvsem pa otroke Pomurja in njihove starše, da se nam pridružijo v polurnem 3D potovanju v podvodni svet.

 
Nazaj