Osnove prostega potapljanja

Največje in najboljše potapljaško društvo prireja tečaj osnove prostega potapljanja. Teoretični del tečaja bo v soboto, 23. februarja ob 16:00 uri v predavalnici firme ROTO, Gorička 150, Črnelavci (pred letno skupščino). Junija bo pa sledil še praktični del tečaja.

Prosto potapljanje pomeni lahkotno gibanje pod vodno gladino.

Spoznanja o zmogljivosti človeškega telesa, nove metode sproščanja in primernejša oprema omogočajo dolge in varne potope tudi rekreativcem.

Na predavanju bo predstavljen kratek zgodovinski razvoj, vključno s tekmovalci, ki so pomagali pri spoznavanju človeških zmožnosti pod vodno gladino. Predstavljene bodo osnove pravilnega varnega potapljanja in odzivi potapljača med potopom. Spoznali boste dihanje in sproščanje pred in po potopu. Predstavljene bodo tudi nevarnosti, kako se jim izogniti, in kako jih uspešno reševati.

Predavanje s kratkimi filmi in vajami bo trajalo dobri dve uri.

Za člane društva je tečaj brezplačen, za ostale pa je cena tečaja 80€.

Predavala bosta Mojca Studen, večkratna državna prvakinja in športnica leta SPZ ter Marko Šifrer, predsednik komiteja za šport pri SPZ. Oba sta se učila pri 14 kratni svetovni prvakinji Nataliji Molchanovi (34 svetovnih rekordov).

Prisotnost prosim potrdite do četrtka, 23.2. Matjažu na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript. ali 041 623 247.

Lep potapljaški pozdrav!