Modra opojnost prof. dr, Borisa Pihlarja

Potapljaško društvo Murska Sobota vas vabi na diaprojekcijo MODRA OPOJNOST, ki jo bo v soboto 3. decembra ob 19. uri priredil v Grajski dvorani v Murski Soboti podvodni fotograf, pomurski akademik prof. dr. Boris PIHLAR. V multivizijski diaprojekciji bo predstavljenih okrog 200 diapozitivov z motivi, ki prikazujejo številne skrivnosti in lepote podvodnega sveta.

Boris Pihlar je doktor kemijskih znanosti in je zaposlen kot redni profesor na Fakulteti za kemijo in kemijsko tehnologijo Univerze v Ljubljani. S podvodno fotografijo se ljubiteljsko ukvarja od leta 1996 in je sodeloval na več mednarodnih natečajih (Vodan, Internautica) in državnih prvenstvih v podvodni fotografiji. Svoj najvidnejši uspeh je na tem področju dosegel leta 2000 na svetovnem prvenstvu v Egiptu, ko se je kot član slovenske državne ekipe uvrstil v kategoriji riba, na 6. mesto. Je član najstarejšega slovenskega potapljaškega društva DRM, ki združuje številne ljubitelje podvodnega sveta in fotografije.

V podvodnem svetu ga najbolj navdušuje ambient in čudoviti splet življenja in barv, ki se prepletata pod vodno gladino. Svoje potapljaške in fotografske izkušnje nabira po vsem svetu. V projekciji bodo prikazani posnetki s številnih lokacij od Jadrana, Rdečega morja, Filipinov, Indonezije, Tajske, Burme pa vse do Južne Afrike.

Vljudno vabljeni!