Potapljaško društvo Murska Sobota

Reševalna akcija pri Šadlovem mlinu


V nedeljo, 29.10.2017 so bili aktivirani reševalci podvodne reševalne službe, reševalne postaje Murska Sobota.

Obveščeni so bili, da je v naselju Ivanjci v občini Moravske Toplice pri Šadlovem mlinu opaženo truplo.

Reševalci reševalne postaje Murska Sobota so žensko truplo dvignili iz vode in jo predali policiji.

Share
 

Potapljači in SPAR Slovenija očistili reko MuroV soboto, 16. septembra, obrežje Mure ni samevalo. Zbor potapljačev in lokalnih prebivalcev je nakazoval, da se pripravlja organiziran dogodek. Ob prvih smeteh, pobranih iz reke, ki je varovana v okviru Nature 2000, pa je postalo jasno, da se je zbrala množica tistih, ki si prizadevajo za ohranjanje čistega okolja, v katerem živimo.

Share

Več ...

 

Predstavitev potapljanja in spust po Muri

Najboukše drujštvo se je odzvalo povabilo lendavske srejdnje šole, ka dijakon predstavimo potaplanje. Dogodek bo v sredo 6.9. od 9 do 12 ure na bazenu v Lendavi. Što ma čas pa volou pomočti naj prosin kontaktejra Gorana pa se zgučij. Tan mo nucali tuj klubsko opremo, zato se ka jo mate še sposojeno prosin, ka jo nazaj pripelate v ponedeljek 4.9. ob 18 : 30 uri.


Share

Več ...

 

Predstavitev potapljanja v Lendavi


V sredo 6.9.2017 smo za dijake Dvojezične srednje šole Lendava pripravili predstavitev potapljanja in spoznavni potop v Termah Lendava.

Najprej je inštruktor Goran za vse zbrane dijake pripravil kratko predavanje o potapljanju, ter jih seznanil z potrebno opremo. Sledil je spoznavni potop za vse zainteresirane katerih je bilo kar nekaj.

Pri izvedbi predstavitve so Goranu Klemenčiču pomagali še Blaž Berden, Žan Jančar, Adraž Špiler in Simon Vuk.

Nekaj fotografij iz predstavitve potapljanja si lahko pogledate na tej povezavi.

Share
 

Piknik PDMS in čistilna akcija reke Mure

Spoštovani

Jesenski piknik PDMS s krston mo napravili malo nači kak po navadi. V soboto 16. septembra mo začali ob 13. h v Petanjcaj na mosti in mo plavali ali se s kajaki pelali po Mori do Bakovskoga broda. Spust mo napravili tuj kak čistilno akcijo Möre, prio kon de se nan pridrujžila tuj suhozemelska ekipa na začetni ali končni lokaciji.

Rezrvejrajte si čas za zanimijvo sobotno zadvečera

Lejpi potapoljaški pozdrav

Share